Pokud chceme strávit hezký večer, večeře by měla být jednoduchá a ze surovin, které naše tělo moc nezatíží. Drůbeží maso je pro tento případ jako stvořené. Navíc je vždy dostupné a za dobrou cenu. Z několika typů na večeři girltime.cz si stačí vybrat.
Bageta s kuřetem na citronu a oreganu
Na 2 porce vám stačí:
4 kusy kuřecího masa z prsou bez kostí a kůže, oloupaný posekaný citron, 2 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky oregana a olivového oleje, sůl, pepř, rajče na plátky a pár listů salátu, dlouhou bagetu a majonézu
Maso vložíme do směsi citronu, česneku, oregana, oleje a pepře a poskládáme ho tak, aby bylo obalené ze všech stran a necháme ho nejméně půl hodiny v chladu. Zapneme gril a maso grilujeme podle potřeby pár minut z obou stran, dokud jeho povrch nezmatní a přestane z něj vytékat růžová šťáva. Bagetu rozkrojíme na 4 kusy a potom každý kus podélně. Jednotlivé kusy můžeme opéct na plotně nebo je na chvíli dát do trouby, aby byly křupavé. Hotové kuře použijeme k obložení kousků bagety a nazdobíme je plátky rajčat, salátovými listy a majonézou.
Kuřecí špízy s estragonem zalité smetanovou omáčkou s plísňovým sýrem
Na 4 porce si připravte:
8 kusů vykostěných kuřecích stehen bez kůže, 2 lžíce sušeného estragonu, 2 lžíce papriky, 4 lžíce dijonské hořčice a červeného vinného octa, lžíce cukru, pepř, sůl
Každé ze stehen rozkrojíme na 6 stejně velkých kusů a napíchneme na jehly. Ze zbylých surovin uděláme marinádu a maso na jehlách potřeme a necháme odležet. Pečeme v troubě nebo na grilu. Horké kousky přelijeme smetanovou omáčkou. Můžeme podávat s bagetou, zeleninovým salátem nebo s upečenými (vařenými) bramborami.
Na omáčku připravte 6 posekaných jarních cibulek, 200g Nivy, 300 ml zakysané smetany,1 lžička worcesterské omáčky. Všechny suroviny dáme do mixeru a vytvoříme hladkou omáčku, kterou necháme odležet v lednici.